Cartofi inabusiti cu ardei si usturoi

de deyutzky in Mancaruri de legume, 19 Sep 2016 | 13391 vizualizari

 

Cand mi-e pofta de cartofi prajiti, ii pregatesc dupa aceasta reteta. Sunt mult mai gustosi si mai sanatosi. 

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi potriviti
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 ceapa
  • 1/2 ardei capia
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de unt sau 1-2 linguri ulei
  • apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi inabusiti cu ardei si usturoi:

Curatam si spalam legumele. 

Intr-o tigaie topim untul, apoi adaugam ceapa taiata fideluta si usturoiul tocat marunt. Le lasam la calit 1-2 minute, apoi adaugam putina apa.

Punem ardeiul taiat marunt si il calim cateva minute. 

Adaugam cartofii taiati cuburi, putina sare si putina apa. 

Facem focul mare si acoperim tigaia cu un capac. Lasam pe foc cateva minute pana cand apa scade. Amestecam cartofii, ii potrivim de sare daca mai este nevoie si putin piper, apoi mai punem putina apa si iar lasam pana cand apa scade. 

Amestecam si verificam cartofii. Daca sunt facuti, inchidem focul, daca nu sunt facuti, mai adaugam putina apa si mai lasam pe foc cateva minute. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi inabusiti cu ardei si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Catalina L 1

20.09.2016, 15:57

simplu dar foarte bun

anca_rm 1

21.09.2016, 09:04

minunata reteta

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 13:09

foarte buni si aspectuosi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor